Overige diensten

Medicover verzorgt naast alle veiligheidstrainingen meer op het gebied van veiligheid. Zo kunnen we ontruimingsplannen en gebruiksvergunningen voor u verzorgen. Ook een brandveiligheidsrapportage behoort bij Medicover tot de mogelijkheden en de RI&E.

Medicover kan ook veiligheidsartikelen leveren. Denkt u hierbij aan verbandkoffers, brandblusapparatuur of een AED. Samen met een goede training is uw bedrijf zo goed voorbereid op een eventuele calamiteit. Kijkt u op aeddiscounter.nl voor onze veiligheidsartikelen of neem contact met ons op.

Een andere faciliteit van Medicover is het leveren van Brandwachten, EHBO personeel, of Security personeel bij evenementen of (bedrijfs)feesten.

Medicover veiligheidstrainingen organiseert regelmatig Open Inschrijvingen voor een opleiding of herhaling BHV. Dit gebeurt in het midden van Nederland, zodat het voor iedereen goed bereikbaar is. Ook een opleiding EHBO en AED behoren tot de mogelijkheden.

Kijk ook nog even op ReanimatieKubus.nl door op de foto te klikken hier onder!

Wat is een RI&E?

In een RI&E wordt beschreven:

  • Inventarisatie van de aanwezige gevaren en van de al genomen risico­beperkende maatregelen op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn
  • De evaluatie van de risico’s die aan de gevaren zijn verbonden
  • De prioriteiten van de risico’s
  • Plan van aanpak

 

De RI&E is een algemeen onderzoek naar de gevaren en risico’s in de organisatie voor zowel medewerkers als bezoekers. Uit deze risicobeoordeling kan blijken dat er meer onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld of het geluid op de werkvloer voor gehoorbeschadiging kan zorgen. Of dat trillingen van apparaten voor gezondheidsklachten zorgen. De werknemers moeten de RI&E kunnen inzien.
Een RI&E dient wel regelmatig te worden bijgehouden, bijvoorbeeld na een verbouwing of het plaatsen van nieuwe machines.

Belangrijk is dat alle medewerkers en de BHV-ers zelf alert blijven en potentiële gevaren signaleren en rapporteren. Zo kunnen gevaarlijke situaties worden aangepakt voordat er iets misgaat. Dit zorgt er voor dat de mensen meer betrokken blijven bij het goed functioneren van de organisatie.

Hoe wordt een RI&E gemaakt?

Hoe u een RI&E maakt, hangt af van de grootte van uw onderneming: U kunt zelf met de hulp van een standaard RI&E een rapport opstellen.
Ook kunt u dit door Medicover laten uitvoeren, die met een onafhankelijke blik de gevaren zal benoemen en samen met de bedrijfsverantwoordelijke de RI&E zal opstellen.

Heeft uw organisatie meer dan 25 werknemers ?

Een preventiemedewerker kan u helpen bij opstellen en uitvoeren van de RI&E en het Plan van Aanpak. Een gecertificeerde arbodienst of veiligheidskundige moet daarna deze RI&E controleren. Medicover heeft zowel preventiemedewerkers als wel  veiligheidskundigen beschikbaar om deze taak uit te voeren.

U heeft een organisatie t/m 25 werknemers

U kunt een erkend RI&E-instrument gebruiken dat uw brancheorganisatie heeft ontwikkeld. Dan hoeft u de RI&E niet door een arbodienst of veiligheidskundige te laten beoordelen. Een overzicht van erkende RI&E-instrumenten kunt u vinden op internet.
Maar om u te ontzorgen kan Medicover dit ook voor u doen.
Voor kleinere organisaties voldoet een checklist gezondheidsrisico’s met Plan van Aanpak.